<

В Націнституті раку відхрестилися від 20% «відкатів», про які заявила поліція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:19 | 19.08.2019 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Інформація про вимагання хабарів посадовими особами НІР та 15-20% “відкатів” за перемогу у тендері від вартості угод є спотвореною та не відповідає обставинам кримінального провадження, – повідомили на сайті Національного інституту Раку.

Подаємо текст без змін. “У зв’язку з широким розголосом інформації про обшуки в Національному інституті раку повідомляємо наступне:

Так, дійсно 16 серпня 2019 року, на підставі Ухвали Голосіївського районного суду м. Києва від 01.08.2019 року, слідчими та оперативними працівниками Управління захисту економіки в місті Києві Департаменту захисту економіки Національної Поліції України, було проведено обшуки приміщень Національного інституту раку, в рамках відкритого кримінального провадження щодо можливих зловживань службовим становищем  Головним лікарем, його заступниками, іншими службовими особами НІР, під час закупівлі та розподілення медичних препаратів для лікування онкохворих, що були придбані за рахунок Державного бюджету України.

Адміністрація (директорат) та колектив Національного інституту раку всіляко сприяє правоохоронцям під час проведення слідчих (процесуальних) дій направлених на виявлення та документування протиправних дій злочинців.

На даний час триває службова перевірка уповноваженим з антикорупційної діяльності НІР фактів можливого зловживання службовим становищем посадових осіб інституту та досудове розслідування, яке як відомо має свою таємницю. Зазначені факти порушень мають бути обґрунтованими, об’єктивними та достатніми для прийняття кадрових рішень Адміністрацією закладу, у чіткій відповідності до норм діючого законодавства.

Разом з тим, слід зазначити що інформація розміщена на сайті Національної поліції щодо “вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб Інституту раку та суму «відкатів» за перемогу у тендері 15-20 % від загальної вартості укладених угод” є спотвореною та не відповідає реальним обставинам кримінального провадження. А відповідно до положення ст. 62 Конституції України “Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”.

В зв’язку з чим, переконливо просимо зберігати спокій та повагу до прав і свобод кожної Людини!”

Нагадаємо, лікарів Націнституту Раку, які брали хабарі з онкохворих, викрили у корупційній схемі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер