<

В МЗС Болгарії заявили, що не зупиняли видачу віз росіянам, але «процес їх оформлення затягується»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 7.08.2022 / Новини /
Перегляди
102
/ Коментарі відсутні

Міністерство закордонних справ Болгарії заявило, що не зупиняло видачу віз росіянам, як про це раніше писала асоціація туроператорів росії. Втім, процес оформлення віз затягується через скорочення технічного персоналу.

Про це в МЗС Болгарії повідомили болгарському виданню БТА.

«На цей час приймання документів і їх оформлення в консульських установах Болгарії на території росії не припинено. Процес затягується через скорочення технічного персоналу. Пріоритет надається надзвичайним та гуманітарним випадкам», — йдеться в повідомленні.

Про те, що Болгарія продовжує видавати росіянам візи, але терміни надання послуг збільшилися з технічних причин, повідомило також російське державне агентство ТАСС із посиланням на посольство Болгарії у Москві.

«Консульство при посольстві працює і видача туристичних віз громадянам росії не припинилася. Наразі з технічних причин ми працюємо в незвичайному режимі, терміни надання послуг довші, ніж зазвичай, але ми працюємо», — заявили в посольстві.

Що передувало?

Напередодні асоціація туроператорів росії написала, що болгарські дипломати поінформували туроператорів про призупинення на невизначений термін видачі росіянам туристичних віз та віз для власників нерухомості.

Причиною такого рішення називалося висилання з росії 14-х болгарських дипломатів, про яке в рф оголосили 5 серпня. У російському МЗС казали, що це «заходи у відповідь» на аналогічне рішення Болгарії щодо працівників закордонних установ рф.

Видачу віз росіянам уже призупинила Латвія. Єдиним винятком може стати необхідність поїздки на похорон близького родича. А Естонія пропонувала на рівні ЄС заборонити видавати росіянам шенгенські візи, крім деяких винятків. Проте у ЄС вважають, що це не відповідає їхній візовій політиці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер