<

В медзакладах залишаються менше 10 нацгвардійців, що постраждали під ВР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:31 | 6.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На сьогодні у медичних закладах перебувають менше 10 нацгвардійців, поранених під час кривавих сутичок під Верховною Радою 31 серпня. Їх лікування буде проходити довго через осколки, які лікарі виймають поступово.

Про це у ексклюзивному коментарі повідомила УНН прес-секретар Національної гвардії України Світлана Павловська.

“На стаціонарі залишилось менше 10 поранених нацгвардійців. Залишилося багато шкутильгаючих бійців, одному потрібна операція на очах, тобто їх лікування є довготривалим процесом. Не всі осколки можна виймати операбельним шляхом відразу, бо вони можуть зачепити життєво важливі органи, це достатньо довгий процес”, – зазначила С.Павловська.

Також вона повідомила, що завтра, 7 вересня, двоє бійців нацгвардії від’їжджають на реабілітацію до Латвії.

За її словами, наразі існує проблема з фінансуванням на квитки до країн, куди бійців відправляють на реабілітацію.

“За постановою Камбіну ми не можемо їм купувати квитки за державні кошти. За кордоном беруть цих хлопців на лікування без проблем, але квитки на дорогу купуються за пожертви громадян. Наразі у нас проблеми з тим, за які кошти купувати їм туди квитки. На постанову Кабміну потрібно десь шукати кошти, щоб купити білети, з шенгенами проблем немає, але залишаються проблеми з елементарним – купити квитки і найголовніше знати за які гроші їх купувати”, – підсумувала С.Павловська.

Нагадаємо, що у результаті отриманих від вибуху 31 серпня під ВР травм загинуло четверо військовослужбовців Національної гвардії і близько 130 правоохоронців отримали поранення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер