<

В Китаї представили ведучого новин, змодельованого системою штучного інтелекту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:15 | 9.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Китайське агентство новин Сіньхуа представило ведучого новин, який був повністю змодельований системою штучного інтелекту.

Віртуальні ведучі отримали вигляд реального диктора Чжан Чжао і читають новини з використанням синтезованих голосів, – пише НВ.

Інженерами були створені два ведучих: один для англійської мовлення і один для китайського. У Сіньхуа кажуть, що у подібних зображень є “нескінченні перспективи”, і вони набагато дешевше, ніж диктори з плоті і крові.

Не зовсім ясно, які технології були використані для створення зображень. Імовірно, інженери з Сіньхуа використовували кадри Чжан Чжао в якості базового шару, а потім анімували частини рота і особи, щоб перетворити знімок на віртуального ведучого. Об’єднавши це рішення з синтезованим голосом, Сіньхуа може отримати електронного ведучого новин.

“Кожен ведучий може працювати 24 години на добу на офіційному веб-сайті та на різних платформах соціальних мереж, знижуючи витрати на виробництво новин та підвищуючи ефективність” – запевняють в Сіньхуа.

Втім, технологія має свої обмеження. На роликах видно, що діапазон виразів обличчя нових дикторів обмежений, а голос явно штучний. Але дослідження в області машинного навчання в цій області швидко поліпшуються, і неважко уявити майбутнє, в якому віртуальні ведучі відрізняються від реальних.

“Розвиток медіаіндустрії вимагає постійних інновацій та глибокої інтеграції передових технологій. Я буду невпинно працювати, щоб тримати вас в курсі, у міру того як тексти будуть надходити в мою систему”, – розповів віртуальний ведучий в своєму першому ефірі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер