<

В Іспанії знову образили українського футболіста Зозулю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:31 | 17.12.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

В Іспанії фанати «Райо» повторювали різну дурню російської пропаганди про український нацизм. Зозулю підтримали усі – футболісти «Альбасете» і «Райо Вальєкано», іспанська федерація і ліга (Ла Ліга), УАФ, МЗС України, журналісти та вболівальники. Вони засудили дикунство Bukaneros, і погодились з рішенням арбітра призупинити, а потім і відмінити матч.

Про це інформує Укрінформ.

У матчі 20-го туру другого футбольного дивізіону Іспанії (Сегунди) зустрілися “Райо Вальєкано” і команда українського нападника Романа Зозулі “Альбасете”.

Роман вперше грав на полі “Райо” після своєї скандальної спроби перейти в цей клуб взимку 2017-го року. Зозуля вийшов у стартовому складі своєї команди, попри застереження, що ультрас “Райо” можуть влаштувати провокації. Вони їх і влаштували.

Фанати господарів активно свистіли на адресу українця і скандували “Зозуля – нацист”. Арбітр Хосе Антоніо Лопес Тока призупинив матч на кілька хвилин, але команди все ж дограли перший тайм. Відновлення другого тайму затрималося на 40 хвилин.

“Альбасете” відмовилося виходити на поле, а офіцер зустрічі скасував продовження матчу.

Отже, фанати “Райо”, а точніше їх радикальне угрупування Bukaneros, це ліваки, які досі носяться з різною маячнею, на кшталт, класової боротьби, антиглобалізму і анархізму.

Узимку 2017-го року якийсь “добрий дядя” підкинув їм тему Зозулі, який активно підтримував українську армію у війні на Донбасі, і ті прославилися на увесь світ, заблокувавши перехід нашого футболіста з “Бетиса” у “Райо Вальєкано”.

Хто такі іспанські ліваки дуже точно показує нещодавнє дослідження європейський ЗМІ. Вони дізнались, що 80% дорослих (30-40 років) прихильників лівих ідей досі живуть з батьками, не мають стабільних заробітків і вищої освіти.

Зозулю підтримали усі – футболісти “Альбасете” і “Райо Вальєкано”, іспанська федерація і ліга (Ла Ліга), УАФ, МЗС України, журналісти та вболівальники. Усі вони засудили дикунство Bukaneros, і погодились з рішенням арбітра призупинити, а потім і відмінити матч.

У 2016-му фанати хіхонського “Спортинга” гупали на адресу темношкірого гравця “Атлетика” Іньякі Вільямса, матч переривали на хвилину, а клуб оштрафували на 18 тисяч євро.

У 2014-му фанат “Вільярреала” кинув банан в мулата Дані Алвеса з “Барселони”, клуб оштрафували і закрили частину трибун на наступний матч.

“Ла Ліга висловлює згоду з арбітром зупинити матч через серйозні образи і погрози у бік Романа Зозулі. Рішення прийнято на прохання обох команд. Ми продовжуємо працювати над викоріненням насильства, расизму і ксенофобії на стадіонах Іспанії “, – сказано в офіційному повідомленні Ла Ліги.

Тому цього разу покарання точно буде жорсткіше – як мінімум тому що матч не вдалося дограти.

Невдовзі дисциплінарний комітет Ла Ліги повинен прийняти рішення – або обмежитися штрафом для “Райо” і дограти матч, або не обмежуватися штрафом і зарахувати клубу з передмістя Мадрида технічну поразку.

Швидше за все, “Райо” уникне “технаря”, бо керівники клубу відразу відмежувалися від гасел своїх ультрас, захистили Зозулю і усіляко намагалися владнати інцидент.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа