<

В Ірані завершили розслідування справи українського літака, збитого над Тегераном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 21.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Військова прокуратура Ірану завершила розслідування справи про збиття літака МАУ, авіакатастрофа якого сталася 8-го січня 2020 року над Тегераном. Найближчим часом цю справу направлять до суду.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на агентство ISNA.

«Розслідування справи про катастрофу українського літака було завершено у військовій прокуратурі. Після попереднього розгляду розпочнеться судовий процес у присутності підсудних та їхніх рідних», – розповів голова Судово-юридичної організації збройних сил Ірану Шокролла Бахрамі.

Наразі невідомо, чи будуть засідання відкритими або закритими.

Крім того, Radio Farda уточнює, що іранське слідство нібито підозрює десятьох осіб у причетності до катастрофи МАУ, серед яких – вищі військові командири. Під вартою перебуває лише одна особа.

Нагадаємо, вранці 8-го січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі члени екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих, серед яких – уродженка Нововолинська. 

Іран визнав свою провину лише під міжнародним тиском. Пізніше в Тегерані запевнили, що це сталось помилково. Іран заявив, що літак Boeing 737-800 компанії «Міжнародні авіалінії України» ненавмисне збила іранська ракета, оскільки його прийняли за ворожий об’єкт.

Аналіз із «чорних скриньок» показав, що літак збили дома ракетними ударами, проміжок між якими складав 25 секунд. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця