<

В Індії проходить яскравий фестиваль фарб Холі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:55 | 22.03.2019 / Новини /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Індія відзначає одне з найяскравіших національних свят – весняний Фестиваль фарб Холі.

Холі – це одне з найдавніших свят у світі. Цей яскравий день символізує прихід весни і початок Нового року за індійським календарем, – передає Прямий.

Традиційно в цей день відбуваються масові гуляння, коли люди обсипають одне одного натуральними фарбами і поливають різнобарвною водою, бажаючи таким чином щастя і вітаючи весну. Також святкування не проходить без спалення опудала демониці Холіки, яка, ззідно з повір’ям, згоріла через відсутність віри в бога Вішну.

В середньому індуси святкують Холі два-три дні. В цей час гуляння не припиняються: звідусіль лунає музика, вулиці потопають у фарбах, а також, місцеві жителі мають можливість насолодитися бхангом — традиційним напоєм, приготованим на листях конопель.

Вважається, що веселі гуляння повинні задобрити богів і принести щастя на цілий рік. При цьому кожен колір має власною символікою. Червоний — колір енергії, свята, саме в червоний одягаються і індійські наречені. Синій — колір Крішни, віри, духовного зростання. Зелений вважають кольором чоловічої сили, а помаранчевий — кольором Сонця, нових починань, знання. Жовтий символізує здоров’я і мир.




один коментар
  1. Холі- язичницька демониця,яка хотіла спалити свого племінника,але згоріла сама,а посипання себе фарбами, символізує нанесення праху згорівшої демониці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер