<

В ЄС назвали можливі терміни зняття санкцій з Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 22.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Також Ельмар Брок допустив можливість відновлення самітів Росія – Євросоюз у разі виконання Мінських угод.

Виконати Мінські угоди і скасувати дію санкцій щодо Росії вдасться до березня 2016 року, припустив голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок в інтерв’ю Интерфаксу, – повідомляє Корреспондент.

“Усі сторони зацікавлені в поліпшенні відносин (з Росією, – ред.)”, – сказав європарламентар.

Однак Брок додав, що “українське врегулювання зараз є найбільшою перешкодою у відносинах ЄС з Росією”.

“Але і в цьому питанні у нас є цілком зрозумілий план спільних дій, затверджений в рамках “нормандського формату”. Цей план передбачає виконання Мінських угод, після чого санкції з Росії будуть зняті. Ми сподіваємося, що це вдасться зробити до березня 2016 року” , – сказав він.

Крім того, Брок допустив можливість відновлення самітів Росія – Євросоюз у разі виконання Мінських угод. Це може статися з кінця березня 2016 року.

“Я вважаю, що формат саміту Росія – Євросоюз може бути відновлений у разі виконання Мінських угод. Якщо вони будуть виконані, то ми можемо відновити також переговори і за іншими угодами, оскільки це має взаємний економічний і політичний інтерес для обох сторін”, – додав Брок.

Разом з тим він зазначив, що контакти між Євросоюзом і Росією тривають.

“Контакти між ЄС і РФ тривають: глава Євродипломатії Фредеріка Могеріні і глава МЗС РФ Сергій Лавров проводять зустрічі на регулярній основі, підтримуються контакти і на вищому рівні. Ми завжди готові відновити співпрацю, у випадку якщо Росія дотримуватиметься міжнародного права щодо України”, – додав політик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер