<

В бюджеті закінчуються гроші на субсидії для волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:24 | 17.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Волиняни справно розраховуються за спожитий природний газ і електроенергію.

Про це повідомили сьогодні, 16 березня, на засіданні антикризового енергетичного штабу, – пише ВРД НСТКУ.

Однак виникла проблема з відшкодуванням теплопостачальним організаціям витрат, пов’язаних із наданням населенню пільг і субсидій. У державній казні для області передбачена субвенція — 889 мільйонів гривень. На сьогодні підприємства подали протокольні рішення щодо відшкодування 1,1 мільярда гривень. Як вирішуватимуть проблему — обговорили на засіданні.

За словами начальника Головного управління держказначейства в області Михайла-Мирослав Леміщака, лише за два з половиною місяці 2017-го майже всі передбачені на рік гроші використані. До кінця року залишився лише 1 мільйон.

Більше того, з теплопостачальними організаціями краю держава не розрахувалися за послуги, надані пільговикам торік. Зі слів голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, сподіватись на гроші можна лише після внесення змін до держбюджету.

Обговорили на засіданні й стан розрахунків за спожиті енергоносії. Населення та бюджетні установи, в основному, справно розраховуються за природний газ та електроенергію. Комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов проблемним вважає лише «Луцькводоканал», заборгованість якого перевищила 8 мільйонів гривень.

Про можливі проблеми із постачанням природного газу підприємству «Луцьктепло» повідомив представник «Волиньгазу» Олег Вінцюк. Причина – відсутність лімітів на блакитне паливо.

Зважаючи на потепління, яке синоптики прогнозують на кінець березня — початок квітня, Володимир Гунчик закликав керівників підприємств і усіх волинян економити енергоносії.




коментарів: 2
  1. закликав керівників підприємств і усіх волинян економити енергоносії…за які підняли ціну майже у три рази???…і це початок року….що буде у зимку…але для чинуш це так далеко….сьогодні вони думають…як хапанути ….а завтра вірогідно у них не буде…. “А кров, та сльози, та хула,
    Хула всьому! Ні, ні, нічого
    Нема святого на землі… “

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер