<

В Австрії вводять жорсткий локдаун, як навесні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:30 | 16.11.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

В Австрії з вівторка,17-го листопада, і до 6-го грудня починає діяти жорсткий локдаун, який передбачає закриття магазинів та шкіл, а також цілодобове обмеження виходу з дому.

Про це заявив під час прес-конференції у Відні федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц, повідомляє «Укрінформ».

“Протягом наступних двох з половиною тижнів, з наступного вівторка до неділі 6 грудня включно, буде діяти другий нокдаун, як весною”, – оголосив Курц.

На додачу до діючих заходів з вівторка закриваються заклади торгівлі. Працюватимуть лише продовольчі магазини, аптеки, поштові і банківські відділення, а також АЗС та майстерні з ремонту автомобілів та велосипедів.

Також закриваються заклади зі сфери послуг, такі як перукарні, салони краси та масажу.

У школах усі класи переводяться на дистанційне навчання. Водночас, при школах залишатиметься можливість опіки за дітьми, у разі необхідності.

“На віддалену роботу повинні бути переведені усі, де це можливо”, – заявив також глава уряду, закликаючи усіх до “хоум-офісу”.

Крім того, вводиться цілодобове обмеження виходу з дому, яке поки діяло лише у вечірні та нічні години.

“Як і весною діятиме обмеження виходу, тепер вже цілий день. Це означає, що дім можна залишати лише у визначених цілях”, – заявив Курц.

Залишати місце проживання можна лише для здійснення професійної діяльності, купівлі продуктів чи ліків, відвідання лікаря, догляду за іншими людьми чи вигулу тварин, а також щоб “розім’яти ноги” – здійснити прогулянку чи пробіжку.

“Моє величезне прохання на наступні тижні – ні з ким не зустрічайтеся. Будь-який соціальний контакт слід уникати. Проводьте дозвілля вдома і з тими, хто проживає у вашому домогосподарстві. Якщо хтось живе один, то слід визначити одну людину, з ким він буде мати персональний контакт під час локдауну”, – заявив канцлер.

За його словами, такі жорсткі заходи стали необхідними для порятунку інтенсивної медицини, оскільки після запровадженого 12 днів тому “м’якого” локдауну темп нових інфікувань коронавірусом не зменшився, а продовжує зростати: в останні дні в країні щодня понад 7 тис. нових випадків COVID-19.

Як повідомлялось, в Австрії з 3-го листопада і по кінець місяця почали діяти нові карантинні обмеження – так званий “м’який” локдаун. Було скасовано всі культурні та спортивні заходи, а також заходи у сфері дозвілля.

Припинили роботу музеї, виставки та кінотеатри, а також театри, оперні та концертні зали, не працюватимуть фітнес-зали та басейни.

До кінця листопада зачинилися бари та нічні клуби, не працюють заклади громадського харчування та готелі. Також було введено обмеження виходу з дому у період часу з 20:00 по 06:00.

Водночас, заклади роздрібної торгівлі продовжували працювати. Так само і сфера послуг, як наприклад, перукарні та студії краси.

Громадський транспорт, який в Австрії не зупинявся від початку пандемії, працює й надалі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок