<

В авіакатастрофі на Харківщині загинув уродженець Любомля та військовий, що служив у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:32 | 26.09.2020 / Новини / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

На борту літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ, який розбився під Чугуєвом Харківської області, загинув уродженець Любомля Широчук Олег та військовий, який служив у Луцьку, курсант Андрій Померанцев.

Про це повідомив лучанин Юрій Сковорода у фейсбуці, – передають Волинські Новини.

«На борту літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ, який розбився під Чугуєвом Харківської області загинув ШИРОЧУК ОЛЕГ, уродженець Любомля. Олег – рідний племінник мого покійного діда Семена з Шацька… Проживав в м. Харків. У нього залишилась дружина та син. Щирі співчуття усім родинам… Вічна і світла пам‘ять загиблим захисникам України», – йдеться у дописі.

Також у катастрофі під Харковом загинув курсант, який раніше служив у Луцьку. 

Про це ідеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Організації волинських авіалюбителів. 

Зокрема, у дописі зазначають, що на борту літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ, який 25-го вересня впав під Чугуєвом Харківської області, був курсант Андрій Померанцев. Він раніше служив в Луцькій 204-й Севастопольській БрТА ім. Покришкіна.

20-річний Вячеслав Злочевський, який єдиний серед 27 людей вижив у катастрофі військового літака Ан-26 та був шпиталізований до військового госпіталя у Харкові, розповів, що пам’ятає про трагедію, повідомляє Новое время.

26-го вересня його відвідали президент України Володимир Зеленський та голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

«Хлопець розповів, що відбувалося. Ми його не навантажували запитаннями, просто запитали, чим ми можемо допомогти. Сказав, що все відбувалося, як в комп’ютерний грі, що він, коли отямився, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував вчора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер», – розповів Кучер.

Повідомляється, що за уточненими даними, курсант не вистрибував з літака, а вижив під час падіння всередині.

«Він всього не пам’ятає, він втратив на певному етапі свідомість. Після того, як він прийшов в себе, він покинув уламки літака, наскільки нам зараз зрозуміло, і почав гасити полум’я на своєму колезі», – зазначив Кучер.

Зеленський також прокоментував зустріч із Вячеславом Злочевським у своєму телеграм-каналі.

«20-річний В’ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. […] Вірю, що цей другий шанс був подарований тобі недарма, В’ячеславе. Україна пишається тобою! Сил тобі пережити й оговтатися від тієї страшної ночі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 25 вересня біля міста Чугуїв Харківської області сталася аварія – впав і загорівся військовий літак, в якому знаходилася група курсантів. За словами заступника глави МВС України, на борту Ан-26 перебувало 27 осіб: 7 членів екіпажу і 20 курсантів. 

Раніше повідомляли, що знайшли тіла 22 пасажирів літака АН-26, двоє людей були в лікарні, ще трьох шукали.

Читайте також:

На місці авіакатастрофи у Харкові знайшли тіла всіх загиблих: 26 вересня оголосили Днем жалоби в Україні




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер