<

В аварії на підйомнику в Грузії постраждало двоє українців: стан потерпілих та деталі трагедії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:27 | 17.03.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В результаті аварії підйомника на гірськолижному курорті Гудаурі, що у Грузії, постраждали дві харків’янки, які прибули туди разом з туристичною групою з України. Одна із них перебуває у важкому стані.

Нагадаємо, що 16-го березня сталася поломка крісельного підйомника на популярному гірськолижному курорті в Гудаурі.

Постраждало 11 людей, серед яких двоє українців. Семеро з них були доставлені у Національний медичний центр у Тбілісі, – повідомляє канал 24.

За словами медиків, життю усіх цих постраждалих уже нічого не загрожує.

“Стан усіх пацієнтів стабільний, у більшості з них легкі ушкодження”,
– повідомив журналістам начальник департаменту анестезії критичної медицини центру Ніколоз Карцівадзе, пише “Грузія Online“.

Він уточнив, що у порівняно важкому стані перебуває турист з України та громадянка Швеції. У 30-річної жінки внаслідок падіння був пошкоджений диск хребта і потрібна була операція.

Учасник групи українських туристів Денис Бойков розповів деталі страшного інциденту.

За його словами, цей підйомник часто є закритим, оскільки ця гора – лавинонебезпечна, однак 16 березня його відкрили та перед цим уранці протестували, пише сайт міста Харків 057.ua.

“Я з товаришами піднявся, а ця дівчинка, яка зараз перебуває у важкому стані в реанімації, сіла переді мною, ми спустилися разом. Як кажуть самі співробітники, що у них вимкнулося світло, і вони не могли нічого зробити, і всі ці крісла почали летіти зі скаженою швидкістю вниз, тому що там є скажений нахил”, – переконує він.

Водночас чоловік додає, що вночі йшов сніг, а гору ніхто не почистив, тому коли туристи сідали на підйомник, то чіплялися за сніг.

І коли два-три крісла пролетіли з дуже високою швидкістю, вони почали чіплятися за сніг. В результаті один застряг. І через цього застряглого почалася реальна м’ясорубка. Люди летіли, їх просто викидало хвилею звідти. Хтось сам стрибав, а той кому не пощастило або хто не зрозумів що відбувається, ті опинялися під цими залізними завалами,
– зауважив Денис.

Як підкреслює харків’янин, туристка з Харкова Інна не встигла вистрибнути: її евакуювали рятувальники, однак працювали вони вкрай непрофесійно.

“Ні вертольотів, ні нормального сервісу. Вони не знали, що їм робити. Вони прибули на місце через хвилин 10. А грузинські ЗМІ говорять, що почалася серйозна операція. Її вивозили не на вертольотах, а на ношах цих. Поспускали в Гудаурі, в поліклініку – там лікарі надали першу допомогу, а тільки потім транспортували в Тбілісі”, – зазначив очевидець.

https://youtu.be/ziNWz_1OxVM




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок