<

В Антимонопольному комітеті знову згадали про ПАТ “Волиньобленерго”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:28 | 13.10.2016 / Новини / , , , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Антимонопольний комітет розглянув справу щодо порушення ПАТ “Волиньобленерго” законодавства про захист економічної конкуренції.

ПАТ “Волиньобленерго”, яке колись було державною компанією, використовує монопольне становище. Зокрема адміністративна колегія Волинського обласного територіального відділення комітету розпочала розгляд справи щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції (за статтями 13 і 50 ЗУ “Про захист економічної конкуренції”).

За результатами конкурсу з продажу пакета акцій ПАТ «Волиньобленерго», проведеного Фондом державного майна України 24.12.2013 р., ТОВ «Укрістгаз» було визнано переможцем, що запропонував найбільшу ціну на аукціоні. 27.12.2013 р. пакет акцій ПАТ «Волинь­обленерго» виведений з реєстру корпоративних прав держави у зв’язку зі списанням цих акцій з рахунку ФДМУ у цінних паперах на рахунок нового власника.

«Укрістгаз», подейкують, є власністю бізнесмена Дмитра Фірташа. ЗМІ також пишуть, що директором ТОВ «Укрістгаз» є Володимир Крупко, син екс-міністра Кабінету міністрів Петра Крупка, а ще пов’язують з оточенням Юрія Бойка.

21% акцій обленерго має кіпрська компанія «Garensia Enterprises Limited», яку ЗМІ пов’язують із Костянтином Григоришиним.

Цікаво, що при проведенні перевірки в липні цього року ПАТ «Волиньобленерго» Волинське територіальне відділення не вбачало в діях товариства порушень конкуренційного законодавства України у вигляді зловживання монопольним становищем.

Нагадуємо: Антимонопольний комітет України встановив, що ПАТ “Волиньобленерго” належить до природної монополії (перелік суб’єктів природних монополій розміщується на сайті АМКУ).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа