<

В Албанії не згасають антиурядові протести

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 14.04.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Албанії поліція відповіла сльозогінним газом і водометом протестувальникам, які в суботу намагалися штурмувати будівлю парламенту.

Про це повідомляє “Європейська правда“, посилаючись на агентство Associated Press.

У суботу албанські опозиційні партії зібралися в Тирані, закликаючи до відставки соціалістичний уряд, і до проведення дострокових парламентських виборів в країні.

Тисячі прихильників опозиції з усієї країни з’явилися на головному бульварі Тирани з антиурядовими плакатами і гаслами, кидаючи в поліцію файєри, петарди і інші предмети.

Протестувальники прорвали поліцейський кордон біля головного входу в будівлю уряду, але не намагалися зайти всередину. Поліція утримувалася від застосування сльозогінного газу у цій ситуації, проте використала його, коли демонстранти намагалися штурмувати будівлю парламенту.

Демонстранти понад дві години протестували перед парламентом, безперервно жбурляючи тверді предмети і петарди. Припаркований неподалік автомобіль підпалили. Поліція закликала людей зберігати спокій і численну кількість разів застосовувала сльозогінний газ.

Міністр внутрішніх справ Сандер Ллешай засудив напади на поліцію, заявивши, що п’ятеро поліцейських отримали поранення. Від сльозогінного газу також постраждали декілька демонстрантів і журналістів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця