<

Устилузька об’єднана громада потребує 2 шкільні автобуси, ремонту доріг та поліцейських

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:46 | 22.03.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Устилуг – єдине місто на Волині, якому вдалося домовитися з навколишніми селами про об’єднання. До складу Устилузької громади, крім міста, увійшло ще 7 сільрад. Тепер новостворений виконком готується до вирішення питань громади і розподілу коштів.

Про це стало відомо під час наради з головами об’єднаних громад у облдержадміністрації сьогодні, 22 березня, – пише ІА Волинські новини.

Так, голова Устилузької об’єднаної громади Віктор Поліщук розповів, що структура виконкому вже затверджена в кількості 46 осіб, заплановано 5 відділів, у тому числі передбачений і ЦНАП. До Устилугу приєдналися 7 сільрад, і одна з найголовніших проблем громади – транспортне сполучення між віддаленими громадами та центральною садибою.

До 4 сіл сьогодні немає транспортного сполучення, оскільки на конкурс не було подано жодної заявки. Перевізники не бажають брати участь в конкурсі через катастрофічний стан доріг та проблеми з пільговим перевезенням. Саме на розв’язання цих питань і планують витратити 8,8 мільйона гривень коштів Фонду регіонального розвитку. Кошти планують розподілити на засіданні виконкому, пропорційно на всій території, запевняє Віктор Поліщук.

Устилузька об’єднана громада фактично об’єдналася в межах колишнього Устилузького району. Фактично, виконком буде розташовуватися в приміщенні колишнього райкому партії (а донедавна – приміщення міської ради), тож апарат виконкому повністю забезпечений приміщеннями, а ліве крило на першому поверсі передбачений для ЦНАПу.

На території громади є 3 школи, які використовують газове опалення. Тож тепер в громаді міркують, як перевести котли на тверде паливо. До слова, голова ОДА Володимир Гунчик порадив вирішити це питання передачею в концесію котелень.

Всього в Устилузькій громаді 9 шкіл і 7 ДНЗ. Є й малокомплектні школи. Запланували в громаді призупинити роботу початкової школи, аби провести реконструкцію та узгодити реорганізацію двох шкіл (одна з 1-2 ступеня стане школою 1 ступеню, а одна з 1-3 ступеню стане 1-2 ступеню).

Крім того, громада потребує 2 шкільні автобуси, оскільки маршрут автобусу має протяжність до 90 кілометрів. З деяких населених пунктів дітей доводиться привозити о 7 ранку, аби встигнути довезти інших учнів. Фактично в громаді планують передбачити 600 тисяч гривень на купівлю шкільного автобусу на умовах співфінансування. Щоправда, згідно з вимогами законодавства до шкільних автобусів, цих коштів може вистачити лише на один великогабаритний автобус.

Також у громаді подумують над тим, аби ввести муніципальну поліцію. Річ у тім, що на всю громаду діють лише 3 працівники поліції. Голова Устилузької об’єднаної громади зазначає: через навантаження на цих працівників, інспекторів можуть в Устилузі не бачити близько місяця. А між тим у відомстві громади є сервісна зона, на дорогах нерідко трапляються аварійні ситуації. Тож серед майбутніх клопотів – як вирішити проблему з профілактикою злочинності.
До слова, як повідомив Віктор Поліщук, бюджет Устилузької громади на 2016 рік запланований в обсязі 31 мільйон гривень у тому числі з освітньою та медичною субвенцією. Власні надходження громади плануються в обсязі 12 мільйонів гривень Виручає громаду те, що на території діють 8 АЗС. Друге джерело наповнення бюджету – ПДФО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця