<

Устилузька міська об’єднана громада хоче створити ЦНАП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:04 | 8.01.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Устилузька міська об’єднана громада увійшла до 2-го туру конкурсу проектів зі створення ЦНАПів.

Нагадаємо: Мінрегіон України проводить конкурс спільно з проектом «Реформа управління на сході України» (реалізовується німецькою федеральною компанією DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини), покликаний надати консультаційну та матеріальну підтримку новоствореним громадам в організації роботи центрів надання адмінпослуг, – пише Волинська газета.

Уже завершився перший етап конкурсного відбору, у котрому взяли участь 103 громади з усієї країни. Замість 20-ти ОТГ, які планували відібрати раніше, за рішенням Конкурсної комісії, до другого туру пройшли 28 громад.

З них 6 заявок подали навіть ті, які на момент подачі не мали статусу об’єднаної територіальної громади.

Оцінка конкурсних заявок будувалася за 15 показниками, об’єднаних в три групи:
– чітке бачення майбутнього ЦНАПу;
– зручне приміщення;
– якість підготовки заявки.

Вже 12 січня у Києві заплановано провести першу консультаційну сесію.

У Мінрегіоні запевнили, що навіть ті громади, що не увійшли до другого туру конкурсу, отримають необхідну консультаційну, експертну, методичну та іншу підтримку щодо доопрацювання проектної заявки, утворення та організації діяльності ЦНАПів.

Як повідомлялося, єдина на Волині міська громада скоро матиме і власну стратегію розвитку. Про це вже повідомляли в Офісі реформ у Волинській області.

Зокрема директор Офісу реформ Анатолій Пархом’юк, президент ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» зазначив, що в рамках проекту Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програмою польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» спільно з партнерами ( а це – Фонд менеджерських ініціатив (Люблін, Польща), Фонд «Освіта для демократії», Товариство Лева, Полтавська облдержадміністрація) напише стратегії розвитку однієї з новостворених громад у кожній із областей України, серед яких і прикордонна Устилузька.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок