<

«Усі були виснажені»: волинські рятувальники повернулися із Прикарпаття після ліквідації наслідків повені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:35 | 8.07.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

26 рятувальників зведеного загону Волинської області допомагали колегам з Прикарпаття ліквідовувати наслідки негоди протягом 10 діб. В день опрацьовували до сотні повідомлень про порятунок.

Про це розповів Суспільному речник ДСНС Волині Володимир Нестеров.

“Працювали по пів доби, без вихідних. Допомагали”, – каже рятувальник Павло Угринович. Фахівець групи реагування разом з колегами повернувся на Волинь 4-го липня. https://www.instagram.com/p/CCZGsBYhii6/?utm_source=ig_web_copy_link

З собою рятувальники брали провізію на три дні, зрештою затрималися на Прикарпатті на 10 діб. Для ліквідації наслідків паводку були задіяні три автівки, 6 мотопомп для відкачування води, 2 плавзасоби та 2 дизель-генератори.

“Коли дивишся на річку, яка вниз тече, і бачиш міст зверху, якого вже немає, одні блоки залишилися, то розумієш масштаби того горя, що в них сталося”, – розповідає начальник караулу державного пожежно-рятувального загону Олександр Пуц.

Усі 25 рятувальників після відрядження на Прикарпаття, повернулися до своєї роботи на Волині, розповів речник управління ДСНС Володимир Нестеров. До слова, волинські надзвичайники виїхали з Луцька 24-го червня.

Крім того, інтернет-виданню “БУГ” стало відомо, що трасу на Буковель, яку частково затопило, засипало камінням та зруйнувало 23-го червня під час повені, вдалося розчистити за ніч і вже 25-го червня рух транспорту там відновили.

А от дорога, протяжністю близько 3 кілометрів, яка веде до Женецького водоспаду (Гук) в Івано-Франківській області, а за сумісництвом до дач Ющенка та Червоненка, постраждала більше. В багатьох місцях повністю вимило заасфальтоване покриття, серед дороги утворилася прірва. Крім того на шляху місцями лежать повалені дерева та трапились зсуви каміння, дерев’яні містки через річку повністю зруйновані.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер