<

Уряд знову «зарубав» модернізацію пунктів пропуску, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:42 | 9.03.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У 2018 році в рамках відповідної бюджетної програми кошти на модернізацію пунктів пропуску «Ягодин» та «Устилуг» кошти не передбачили (хоча мінфін зробив відповідні бюджетні запити). Також на цей напрямок не планують виділяти кошти в рамках програми прикордонного співробітництва Європейського Союзу.

Про це йдеться у відповіді міністра фінансів Олександра Данилюка на запит депутата Верховної Ради Ігоря Гузя.

Так, за інформацією мінфіну, в 2013-2016 роках ДФС в рамках програми прикордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства (ENPI) впроваджувала два проекти із модернізації пунктів пропуску на західному кордоні на загальну суму 7,7 мільйона євро. Однак, у серпні 2017-го в результаті перевірки місії ЄС фактичне втілення проектів визнали незадовільним та припинили.

Також у міністерстві зазначають, що на цільову програму «Керівництво та управління у сфері фіскальної політики» у держбюджеті на 2018 рік фактично заклали лише 1,76 мільярда із 5,1 мільярда необхідних. У тому числі гроші не передбачили на модернізацію пунктів пропуску «Ягодин» та «Устилуг».

«Прикро, що уряд знову «зарубав» плани щодо ремонту та модернізації наших пунктів пропуску. Фактично це – ворота країни до Євросоюзу, але їх забезпечення залишає бажати кращого. Переходи потрібно не тільки модернізовувати, але і відкривати нові, зокрема: «Адамчуки-Збереже» та «Кречів-Крилів», – вважає Ігор Гузь.

І додав: «Наша область має плюси – бо ми на кордоні, маємо три митних переходи. «Адамчуки-Збереже» можливо добудують, «Кречів-Крилів» буде, ймовірно, четвертим. Це – правильний напрямок. Приміром, іноземний турист має безперешкодно приїжджати до нас, відвідувати шацькі озера».

Проте, за словами народного депутата, оновлення пунктів пропуску та запровадження електронних сервісів не надто вигідне корумпованим чиновникам.

«Ми прекрасно знаємо про тотальний рівень контрабанди, яка фактично «кришується» із Києва. І, поки ці люди будуть мішками возити гроші в столицю, ситуація не зміниться», – наголосив Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа