<

Уряд знайшов альтернативу антрацитовому вугіллю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:36 | 28.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Через нестачу Антрацитової групи вугілля в Україні зупинились 5 теплоелектростанцій. Залишкові запаси на підприємствах не перевищують місячної норми. Попередньо, розпорядження уряду діє до першого червня, але нових поставок сировини поки не має.

Відбулась перша повна зупинка Трипільської ТЕС з часів її створення. Всі теплоелектростанції загасили полум’я через брак антрацитового вугілля. В Україні його добувають лише на окупованій території Донбасу, – передає Українська правда.

Ще в 2014-му РНБО оцінило ризики співпраці з терористами і рекомендувало переводити підприємства на альтернативні види палива.

Директор Трипільської ТЕС переконаний, якби коридори поставок не перекрили, українські теплоелектростанції і далі б сиділи на антрацитовій голці. Скептики вугільний мараторй сприйняли з острахом і звинуватили уряд у некомпетентності.

Енергетики ж заспокоюють, до опалювального сезону, Зміївську ТЕС переведуть на гібридну систему, а Трипільську на реверсну.

Після модернізації, теплоелектростанції зможуть працювати не лише на антрацитовому, але й на газовому вугіллі. Його добувають на підконтрольній Україні території. Спеціалісти переконують нововведення по гаманцях українців не вдарять.




коментарів: 3
  1. перегноїти аес і вивезти в поля на добрива ? цікава думка ! тим більше шо з добривом напряг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер