<

Уряд заборонив літери Z і V на індивідуальних номерних знаках

03:07 | 30.04.2023 / Новини / /
Перегляди
136
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів України заборонив замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням росії в Україну. Про номерні знаки державної реєстрації для електромобілів не йдеться.

Про це Міністерство внутрішніх справ повідомило 29 квітня.

Під заборону потрапляють літери Z та V і їх використання у словах замість букв «З», «С», «В», «Ф». Така заборона стосується також написів і зображень, символіки комуністичного тоталітарного та націонал-соціалістичного тоталітарного режимів.

На українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста та Збройних сил росії: Сухопутних військ, Повітряно-космічних сил, Військово-морського флоту, Ракетних сил стратегічного призначення тощо.

Існує й перелік підстав для відмови у виготовленні комплекту індивідуальних номерних знаків. Деякими з них – відмова у виготовленні індивідуального знаку через наявність повної або скороченої назви органу державної влади, зображення державних символів України та інших країн чи міжнародних організацій. У нанесенні напису ненормативного походження або дискримінаційного характеру за мовними, національними, релігійними та расовими ознаками теж буде відмовлено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер