<

Уряд заборонив імпорт пального невизначеного походження

07:21 | 10.05.2023 / Новини / , , /
Перегляди
81
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів доповнив Постанову №1147 з метою заблокувати потрапляння російського палива, нафти та нафтопродуктів в Україну.

Про це повідомив заступник Міністра енергетики Микола Колісник у фейсбуці.

Заборона стосуватиметься таких видів товарів:

  • нафта й нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), сирі
  • нафта і нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продукти, в іншому місці не зазначені, з вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), причому ці нафтопродукти є основними складовими частинами продуктів; відпрацьовані нафтопродукти;
  • гази нафтові й інші вуглеводні в газоподібному стані;
  • паливо моторне альтернативне, в іншому місці не зазначене;
  • біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

«Відтепер паливо невизначеного походження (читати рф) не зможе потрапити на український ринок. Це ще один вагомий крок для захисту наших національних інтересів та суверенітету!», – пише Колісник.

Зазначається, що проєкт рішення сформовано після консультацій з учасниками ринку та активної взаємодії Міністерство економіки України, Міністерства енергетики України та Держмитслужби.

«Важливо тримати спільну позицію в дипломатичному діалозі з країнами сусідами щодо аналогічних заходів», – наголосив заступник Міненерго.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер