<

Уряд з 3 грудня забороняє в’їзд для іноземців з країн, де циркулює «Омікрон»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:28 | 3.12.2021 / Новини / /
Перегляди
130
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів вирішив з 3-го грудня заборонити в’їзд в Україну іноземців та людей без громадянства з країн, де циркулює новий штам коронавірусу «Омікрон».

В’їзд заборонять з Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбіку та Малаві, – повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Потрапити в Україну зможуть лише іноземці та люди без громадянства, які:

  • постійно або тимчасово проживають на території України;
  • є подружжям або дітьми громадян України;
  • є працівниками іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей;
  • інші категорії людей за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Крім того, з 3 грудня українцям після повернення з перелічених країн доведеться відбувати 14 днів обов’язкової самоізоляції. Це стосується всіх громадян, які були у цих державах упродовж 7 днів за останні два тижні до в’їзду. Наявність вакцинації, негативного тесту чи сертифікату про одужання не є підставою для непроходження самоізоляції.

У МОЗ нагадали, що Міністерство закордонних справ закликало українців утриматись від поїздок до країн, де циркулює «Омікрон».

Що відомо про штам «Омікрон»?

Штам коронавірусу B.1.1.529, або «Омікрон», вперше виявили у зразках, зібраних 11 листопада в Ботсвані та 14 листопада у ПАР.

Відтоді цей штам також підтвердили у Бельгії, Гонконгу, Ізраїлі, Німеччині, Великій Британії, Італії, Нідерландах, Австралії. У Чехії та Австрії також повідомляли про підозру на зараження цим штамом.

Наразі відомо, що цей варіант коронавірусу має 32 мутації, деякі з яких викликають занепокоєння. Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження людини, яка вже перехворіла на COVID-19.

У ВООЗ вважають ймовірним, що штам коронавірусу «Омікрон» буде поширюватися на міжнародному рівні, створюючи «дуже високий» глобальний ризик сплесків зараження, які можуть мати «важкі наслідки». Проте в організації наголошують, що наразі не мають достатніх даних, які б підтверджували небезпечність нового штаму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця