<

Уряд встановив мінімальні зарплати медикам на 2023 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:05 | 14.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
3863
/ Коментарі відсутні

Уряд встановив мінімальні зарплати фармацевтичних, медпрацівників та фахівців з реабілітації медзакладів державної та комунальної власності на 2023 рік.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

У 2023 році мінімальний рівень заробітної плати, гарантований державою медикам, які працюють повний робочий день, становить:

  • для лікаря, фармацевта та фахівця з реабілітації – не менше ніж 20 000 гривень;
  • для медичної сестри/брата – не менше ніж 13 500 гривень. 

Гарантії щодо виплати базової заробітної плати поширюватимуться на ті медичні заклади, які мають договори із НСЗУ за Програмою медичних гарантій, при цьому їх фонд оплати праці з нарахуваннями за поточний місяць не має перевищувати 85 % грошового доходу, отриманого у поточному місяці,  з урахуванням накопичених залишків.

Для лікарів  «первинки» та медичних сестер, які працюють з ними, умовою для отримання вищезгаданої зарплати є мінімум 70 % від оптимальної кількості укладених декларацій з пацієнтами. 

Зазначений рівень заробітної плати не є фіксованим і може бути збільшений керівником закладу охорони здоров’я шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер