<

Уряд пропонує РНБО запровадити санкції проти «росатому» та його керівництва

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:06 | 3.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
40
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів України пропонує запровадити санкції проти російської державної корпорації «росатом». Її називають одним з ключових суб’єктів російської економіки та важелів впливу й тиску в питаннях зовнішньої політики рф.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Уряд пропонує Раді національної безпеки та оборони України ввести санкції також проти понад 350 юридичних осіб, які пов’язані з «росатомом». Йдеться про підприємства та організації, що входять до складу «росатому»; їхні дочірні компанії, які розташовані як на території рф, так і за її межами.

Також РНБО пропонують запровадити санкції проти керівників «росатому» та пов’язаних підприємств, які відповідають за реалізацію політики рф проти України та беруть безпосередню участь в ухваленні рішень та здійсненні актів ядерного тероризму на території України. Їх у переліку уряду понад 350.

Запровадити ці санкції рекомендувала новостворена Міжвідомча робоча група з питань реалізації державної санкційної політики під головуванням міністерки економіки України Юлії Свириденко. Вона запевнила, що рішення щодо обмежень «ухвалюватимуться надзвичайно оперативно та безжально до ворогів нашої держави».

Які ще санкції пропонує Кабмін?

На розгляд РНБО винесли пропозиції щодо санкцій проти 82 фізичних та 53 юридичних осіб, причетних до незаконного поширення освітніх стандартів росій на тимчасово окупованих територіях України. Йдеться, зокрема, про Воронезький інститут високих технологій, Міжнародний інститут комп’ютерних технологій, Сибірський університет споживчої кооперації тощо.

Ще одним рішенням уряд пропонує санкції щодо 132 фізичних та 179 юридичних осіб з росії та білорусі, які сприяли повномасштабній війні проти України, беруть участь в організації схем обходу санкцій США та ЄС, створюють загрози національним інтересам і національній безпеці України тощо. У переліку — такі підприємства авіабудівної галузі держави агресора, як «Новосибірський авіаремонтний завод», «Арсеньєвська авіаційна компанія «Прогрес» ім. М.І. Сазикіна», «150 Авіаційний ремонтний завод» тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок