<

Уряд планує підвищити мінімальні виплати військовим на пенсії та бійцям, які втратили працездатність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:30 | 11.07.2021 / Новини / /
Перегляди
170
/ 1 коментар

Кабінет Міністрів планує ухвалити рішення про підвищення з 1 липня виплат військовослужбовцям на пенсії, а також учасникам бойових дій, які втратили працездатність.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, у 2017 році під час внесення змін до закону про індексацію грошових доходів населення не було врегульоване питання індексації пенсій для військових.

Через це зараз новопризначені пенсії та пенсії, призначені до 2018 року, відрізняються майже вдвічі. Власне, уряд планує виправити цю ситуацію.

За ініціативою президента Володимира Зеленського на наступному засіданні (воно заплановане на 14 липня) уряд планує ухвалити розроблене Міністерством соціальної політики рішення про підвищення пенсійних виплат військовослужбовцям, які перебувають на пенсії.

Урядовці хочуть із 1 липня встановити щомісячну доплату в сумі 2 тисячі гривень для майже 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів та встановити мінімальну пенсійну виплату на рівні 3 854 гривні. Зараз ця сума становить 1 769 гривень.

Також представники Кабміну хочуть підвищити виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Більш ніж 40 тисяч людей мають отримати підвищення майже у 700 гривень.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер