<

Уряд передбачив цільову мобілізацію для відновлення України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:09 | 10.05.2022 / Новини / , , /
Перегляди
794
/ Коментарі відсутні

Уряд передбачив цільову мобілізацію для відновлення України. Така мобілізація передбачає залучення людей до ліквідації наслідків воєнних дій та надзвичайних ситуацій на території країни.

Представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук повідомив, що уряд передбачив можливість залучати працівників і волонтерів без фахової освіти для надання соцпослуг під час надзвичайного чи воєнного стану.

«Проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій», – йдеться в описі пункту.

Крім того, передбачено вжиття заходів відновлення об’єктів критичної інфраструктури та сфери життєзабезпечення населення, визначення населених пунктів та районів, які потребують розмінування.

Також уряд визначив умови призначення компенсації людям, які надають соцпослуги на непрофесійній і професійній основі у разі запровадження надзвичайного або воєнного стану.

Нагадаємо, раніше цільову мобілізацію могли проводити для усунення наслідків надзвичайних ситуацій.

24 лютого 2022 року, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, президент Володимир Зеленський видав указ «Про загальну мобілізацію». 3 березня вийшов Закон ВР «Про мобілізацію». У нашій країні оголошена і проводиться загальна мобілізація протягом 90 діб з дня набрання Указом чинності.

Хвилі мобілізації: кого мобілізують в Україні

Всього в Україні передбачено чотири хвилі мобілізації. Всі громадяни віком від 18 до 60 років зобов’язані з’явитися за викликом військкомату й стати на облік. Але призову підлягають не всі, а лише необхідна для ЗСУ кількість солдатів.

Перша черга мобілізації – це колишні військовослужбовці до 40 років, які мають бойовий досвід і відслужили за контрактом або в одній з хвиль мобілізації.

Друга черга – військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.

Третя черга мобілізації або мобілізаційний резерв – військовозобов’язані громадяни, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу.

Четверта черга або громадський резерв – громадяни, у яких немає вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок