<

Уряд обіцяє швидку енергонезалежність України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 2.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

У Єврокомісії підрахували, що щорічно Україна зможе економити більше енергії, ніж споживає вся Іспанія.

Прем’єр Володимир Гройсман вважає, що через 3-4 роки Україна буде незалежною країною. Про це він сказав після переговорів із заступником голови Єврокомісії з Енергетичного союзу в п’ятницю в Києві, – пише Корреспондент.

“Через 3-4 роки ми можемо бути досить незалежними, можемо бути державою високої енергоефективності”, – запевнив глава Кабміну.

Він додав, що у вересні уряд представить нову енергетичну стратегію України, а до 2017 року Україна і ЄС мають намір підписати меморандум про взаємодію в сфері енергетики.

У свою чергу Марош Шефчович сказав, що Україна зможе економити більше енергії, ніж споживає вся Іспанія. “Якщо Україні вдасться підвищити свій рівень енергоефективності до середнього рівня ЄС, досягнуті заощадження будуть більше, ніж споживання енергії в Іспанії протягом всього року. Таким чином Україна зможе навіть стати експортером енергії!” – Підкреслив єврочиновник.

“Наші кроки, вони можливо хворобливі на перший погляд, але я вважаю, що вони вірні з точки зору того, що Україна відбудеться як енергетично незалежна країна”, – резюмував Гройсман.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа