<

Уряд не виконав обіцяне – зарплати шахтарям немає, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:42 | 15.10.2017 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заступник міністра вугільної промисловості та енергетики України Анатолій Корзун не виконав своєї обіцянки щодо виплати заборгованої зарплати нововолинським шахтарям.  За словами народного депутата Ігоря Гузя, 5 жовтня у кабінеті урядовця в Києві відбулася спільна зустріч з представниками волинських профспілок, де обговорювали шахтарські проблеми.

«Минулого четверга зустрілися разом з лідерами профспілок у замміністра  пана Корзуна. Власне, він пообіцяв, що у п’ятницю до кінця, минулої п’ятниці, шахтарі отримають зароблене. Урядовець сказав, що кошти будуть у них на рахунках за серпень, а за вересень – мали виплатити 13 жовтня. На сьогодні, немає коштів», – розповів нардеп в прямому ефірі Фейсбук, 12 жовтня.

Нововолинські гірники у понеділок, 9 жовтня на 5 годин перекрили міжнародну трасу за напрямком «Київ-Варшава», поблизу пункту пропуску «Ягодин». Учасники мітингу вимагали у держави погасити заборгованість із зарплати за два місяці. За словами лідерів шахтарських профспілок, на сьогодні борг із заробітної плати гірникам сягає 21 мільйон гривень.

«Мої помічники теж підтримали під час акції протесту шахтарів. Заборгованість за декілька місяців із зарплати, – це неприпустимо. Пробуватимемо втілювати будь-які можливості, у тому числі, і мирний похід до Києва: і за зарплатою для гірників; і за тим, не закрили шахту №10 та не кинули напризволяще тисячі шахтарських родин у Нововолинську», – наголосив обранець.

Нагадаємо: у четвер, 5 жовтня, у стінах парламенту відбувся спільний брифінг нардепа та нововолинських шахтарів, під час якого озвучили свої вимоги до уряду, у зв’язку з критичною ситуацією, що склалась у вугільній галузі на Волині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа