<

Уряд докладає постійних зусиль, щоб утримати енергетичну систему України в робочому стані – Гройсман

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:00 | 25.02.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарів 7

Уряд готовий до діалогу щодо енергетичної блокади, але не готовий до диверсій щодо українських громадян.

Сьогодні Уряд професійно працює щогодини, щоб утримати енергетичну систему країни в робочому стані. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, – повідомляє “Урядовий портал”.

“Позиція Уряду є абсолютно чіткою: ми готові до діалогу, професійної розмови, але ми не готові до диверсій, які здійснюються по відношенню до України і українських громадян, – підкреслив Прем’єр-міністр. – Переконаний, що і ця проблема буде вирішена. І ми професійно сьогодні працюємо, буквально погодинно, щоб утримати енергетичну систему країни в робочому стані, і з цієї кризи ми вийдемо сильнішими”.

Володимир Гройсман зауважив, що Уряд з літа почав підготовку до опалювального сезону. В умовах критично низьких запасів антрацитового вугілля та важкої ситуації щодо атомної енергетики перед Урядом стояло завдання забезпечити надійне енергопостачання країни та не допустити віялових відключень.

У результаті, питома вага атомної енергетики було збільшена з 47% до 57%, на теплових станціях, що виробляють 30% енергетики країни, сформовано необхідний резерв палива антрацитового вугілля. Таким чином, країна прогнозовано увійшла до опалювального сезону.

Прем’єр-міністр передбачав і неодноразово заявляв про можливість перекриття постачання вугілля росіянами. “Але я ніколи не думав, що деякі українців прийдуть і це зроблять – перекриють”, – зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, говорити про негативні наслідки блокади не дуже популярно. “Я відповідав: хто хоче популярності, нехай йде в артисти.

Наше завдання: забезпечити успіх нашої держави. У цьому успіху є популярні речі, так і непопулярні рішення. І треба бути чесними як перед собою, так і перед мільйонами українців”, – зазначив він.

Говорячи про енергетичну блокаду, Володимир Гройсман наголосив, що відсутність вугілля призведе до віялових відключень, зупинки металургійної галузі. Зрештою, це підірве економічне зростання.

“Якщо ми спрацюємо стратегічні запаси, які були сформовані, і не буде відновлено постачання енергетичного вугілля і коксуючого теж, і всього, що потрібно для металургії, ми отримаємо два наслідки: у країні буде дефіцит електричної енергії, це в принципі вплине на якість життя українських громадян і економіку. Жити містам у темряві, коли у нас є усі потужності для виробництва, неприпустимо”, – наголосив Прем’єр-міністр.

“Друга позиція – теплові станції, які виробляють тепло для українських міст, теж будуть вимушені зупинитися там, де немає резервів і альтернативних видів палива”, – зазначив Володимир Гройсман.

“Наступна позиція – металургія. У металургійному комплексі працюють 300 тисяч українців. Цей комплекс формує 12% ВВП, забезпечує більше 20% надходження валютної виручки в Україні. Якщо буде зупинка, це буде означати, що у нас з вами хочуть забрати можливості до економічного зростання”, – наголосив Прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що виступає проти будь-якої контрабанди, будь-яких незаконних переміщень товарів. З цим явищем треба об’єктивно боротися, наголосив він. Але при цьому не мають страждати мільйони українців.

“Моя позиція є дуже твердою: я проти зловживань при перетині, але я за те, щоби ми не шкодили українським громадянами, тому що від цього будуть страждати десятки мільйони українців. і ми не маємо дати можливості до таких страждань”, – наголосив Володимир Гройсман.

“Я точно знаю, що наші вороги, які ззовні і, можливо, всередині, все будуть робити для того, щоб ми не досягли успіху, бо наш економічний і соціальний успіх дехто вважає за свою особисту поразку. Тому сигнал 2,2% (зростання ВВП за результатами 2016 року), коли дехто з наших сусідів має падіння, для них є виклик”, – зазначив Глава Уряду.




коментарів: 7
  1. В умовах критично низьких запасів антрацитового вугілля ?????? Блокаду розпочали у цьому році….а де був уряд у 2016-му….не знав.що потрібно у літку готуватись до зими,та робити запаси????…Тому 2,2% (зростання ВВП) ,-хто Вам надає ці дані,- зрадник.УКРАЇНЦІ все бачите самі…зростання ВВП…хіба у конфетній сфері….

    • РОШЕНЕВСЬКЕ ЛАЙНО НЕ КУПУЮ . БО ЦІ ЦУКЕРКИ З КРОВІ НАШИХ ВОЇНІВ ПОБРАТИМІВ ЯКІ ПОЛЯГЛИ НА СХОДІ І ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ. ХАЙ ШОКОЛАДНИЙ ГЕТЬМАН САМ ЇХ КОШТУЄ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа