<

Уряд додав дрони до переліку товарів, на які волонтери можуть збирати без сплати податків

21:02 | 4.06.2023 / Новини /
Перегляди
41
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів розширив перелік товарів та послуг благодійної допомоги, на які волонтери можуть збирати гроші без оподаткування. Раніше волонтери поскаржилися, що платять податки зі зборів для військових, навіть за умови реєстрації та наявності всіх документів.

Про це йдеться в постанові уряду № 550 від 2 червня 2023 року, пише Громадське.

Так, уряду розширює список засобів, товарів (робіт, послуг), які не включаються до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб. Цей список був встановлений постановою 2016 року.

У цій постанові вказані продукти, одяг, канцелярія та побутові товари, тепловізори, приціли, засоби для моніторингу рівня радіації, обладнання для пошуку вибухівки тощо. Однак ця постанова не містила інші популярні товари, які волонтери передають військовим: дрони, антидронові рушниці, пульти, окуляри, Starlink та інші технологічні товари.

Тепер же уряд додав до переліку безпілотні літальні апарати та низку товарів для них: парашути, навігаційні прилади, апаратуру зв’язку, радіоапаратуру дистанційного керування, лінзи та об’єктиви камер, цифрові камери, оптичні прилади та частини до них, двигуни, батареї та акумулятори, частини двигунів та інші частини тощо.

Також до списку увійшли субпідрядні роботи як частина виробництва безпілотних літальних апаратів, ремонтування та технічне обслуговування безпілотників.

Засновниця благодійного фонду Dignitas Люба Шипович зазначила після зустрічі з представниками уряду, що перелік далеко не повний і туди потрапило не все.

«Але обіцяють розробити процедуру швидкого внесення змін і виділити спецпредставника від уряду для волонтерів. Відповідальними за це призначили Мінсоцполітики. Оксано Жолнович, дуже хочемо з вами зустрітись, щоб розробити дійсно дієвий механізм», — написала вона.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер