<

Укрзалізниця оголосила технічний дефолт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 12.05.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Підприємство вже почало переговори про реструктуризацію 32 млрд гривень боргу.

Укрзалізниця, яка об’єднує всі залізниці, повідомила кредиторам про настання технічного дефолту, повідомив в.о. глави відомства Максим Бланк на брифінгу в Києві, – пише Корреспондент.

“Сьогодні ми повідомили наших кредиторів про факт настання технічного дефолту щодо низки боргових зобов’язань Укрзалізниці”, – заявив він.

За його словами, вже розпочато переговори, зокрема, щодо внутрішнього боргу, після чого будуть проведені переговори щодо зовнішнього боргу, в тому числі щодо $500 млн за єврооблігаціями.

Бланк зазначив, що підставою для такої операції є вкрай складна ситуація в країні, непідконтрольність цілої залізниці перевізного процесу, керованого з центру, значним падінням товарообороту, а також “роки безгосподарності і корупції”.

Глава компанії уточнив, що під реструктуризацію, яка проводиться в рамках загальної реструктуризації зовнішнього боргу України згідно з програмою з МВФ, не підпадають борги “Укрзалізниці” офіційним кредиторам, у тому числі Європейському банку реконструкції та розвитку і Ексімбанку Кореї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок