<

Укрзалізниця отримала нові вагони: за комфорт держава віддасть 3 мільярди гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 2.11.2021 / Новини / /
Перегляди
305
/ Коментарі відсутні

Укрзалізниця отримала перші п’ять із ста замовлених нею нових вагонів. Усі п’ять вагонів – купейні.

Крім них, у цьому замовленні ще будуть спальні вагони, а також купейні вагони, пристосовані для перевезення інвалідів-візочників, повідомляє Today.ua.

Перші 20 вагонів Укрзалізниці, за умовами контракту, мають отримати ще цього року. І ось перші п’ять із цих двадцяти – вже готові до перевезення пасажирів.

“У нових вагонах передбачено рівень комфорту, якого ще не було у наших поїздах”, – йдеться у повідомленні.

Вагони обладнані так, щоби пасажирам було максимально зручно перебувати в дорозі. Купе забезпечені системою сигналізації та кнопкою виклику провідника.

Крім того, у кожному вагоні є кулер із гарячою та холодною водою. Тобто вже не потрібно чекати, коли провідниця почне розносити по вагону чай.

Для пасажирів, які подорожують із немовлятами, передбачений навіть столик для сповивання малюка. Столики в купе обладнані тримачами для склянок, а також у кожному купе є розетки з портами USB.

Крім того, у вагонах та купе передбачено енергозберігаюче освітлення, а також кондиціонери. У вікнах купе є кватирки, які можна відкрити, щоби провітрити відсік.

Загалом усе облаштовано так, щоби взимку в ньому не було холодно, а влітку пасажири не знемагали від спеки.

Під полицями передбачений більший обсяг багажу, ніж у старих вагонах. Це дозволить надійно сховати на час поїздки усі валізи, з якими подорожують пасажири.

Втішно, що все це замовлення на 3 мільярди гривень, яке фінансуватиметься з бюджету України, не пішло за кордон. Його віддали вітчизняному виробнику – Крюківському вагонобудівному заводу, який і займеться випуском усієї сотні нових вагонів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця