<

«Укртрансгаз» ініціював реконструкцію найбільшого сховища газу в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:32 | 18.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

“Укртрансгаз” розпочав оновлення найбільшого в Україні підземного газового сховища “Більче Волиця”.

Про це повідомляє Прямий з посиланням на прес-службу “Укртрансгазу”.

Компанія проведе роботи з реконструкції Четвертого компресорного цеху компресорної станції “Більче Волиця”. Підрядники виконають демонтаж із заміною на нові штатних газотурбінних двигунів НК12СТ. На всі роботи буде витрачено майже 1 мільярд гривень (998 мільйонів гривень, 35 мільйонів доларів).

Оператор української газотранспортної системи оголосив тендер на таких умовах, щоб підрядна організація самостійно зайнялася проектною документацією, після чого в партнерстві з замовником вводила його в експлуатацію.

Заяви на участь в тендері можуть надсилати усі зацікавлені інженерні організації до 12 листопада, а проведення аукціону заплановано на 18 грудня 2018 року.

Закупівля буде здійснена згідно EPC-контракту. Його відмінність від типових українських договорів підряду в тому, що переможець тендеру самостійно розробляє проектну документацію, проводить вишукувальні роботи й погоджує проектну документацію, а по завершенні робіт – спільно з замовником вводить об’єкт в експлуатацію.

“Укртрансгаз” користується дванадцятьма українськими підземними сховищами газу, чия сумарна ємність складає більше 30 мільярдів кубометрів. Протягом 2018-2020го років оператор ГТС направить на реконструкцію своїх підземних сховищ понад 7 мільярдів гривень (250,5 мільйонів доларів).

Більче-Волицько-Угерське ПСГ (підземне сховище газу) є другим за розмірами в Європі та найбільшим в Україні. Воно має об’єм 17 млрд м3 і приймає участь у наданні послуг зберігання газу, в тому числі в режимі митного складу, для іноземних та українських замовників. Також це ПСГ може виконувати роль буферу для компенсування добового коливання обсягів газу в ГТС України у разі виникнення позаштатних ситуацій та різкої зміни споживання як українськими так і європейськими споживачами. При очікуваному обсязі активного газу в ПСГ України на початок опалювального періоду в 17 млрд м3, в Більче-Волицько-Угерському ПСГ концентрується більше 8 млрд м3.

Нагадаємо, Україна і Польща підписали новий контракт на постачання газу.




один коментар
  1. хех, пшекі будуть продавати Україні амерський скраплений газ ? поле чудес…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок