<

«Укроборонпром» розпочав виробництво снарядів для радянських танків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 15.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
177
/ коментарі 2

Державний концерн «Укроборонпром» у партнерстві з однією з країн НАТО розгорнув виробництво 125-мм снарядів для танків радянського виробництва, які перебувають на озброєння ЗСУ.

Про це повідомила у телеграмі пресслужба «Укроборонпрому».

«За замовленням Міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т-64, Т-72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що це вже другий тип  боєприпасу, виробництво якого підприємства Концерну розгорнули у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

В держконцерні нагадали, що загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкових снарядів калібру 125 мм.

З міркувань безпеки виробництво винесено за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь українці: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо.




коментарів: 2
  1. Оце так новина ,Україна ракети робила поки не розікрали заводи ,а тепер на дев’ятому році війни спромоглися якісь снаряди зробити ,а патрони і далі купує за границею .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа