<

«Укренерго» вводить нові графіки обмеження потужності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 8.12.2014 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

ДП «НЕК «Укренерго»  за погодженням з Міністерством енергетики та вугільноїпромисловості України 8 грудня  2014 року ввело графіки обмеження потужності з 08.00 до 11.00 та з 16.00 до 22.00 год. на величину 2116 МВт.

О 10.13 год. через низьку ефективність введених графіків обмеження потужності ДП «НЕК «Укренерго» надало команду на застосування графіків аварійних відключень в обсязі 3119 МВт – на величину дисбалансу потужності в ОЕС України.

Графіки обмеження потужності та графіки аварійних відключень застосовано відповідно до «Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання» (зареєстрована в Міністерстві юстиції України 19.02.2007 р. за №151/13418) для забезпечення надійної роботи об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії (потужності), а також для запобігання порушення гранично-допустимих режимів роботи гідроелектростанцій і водосховищ України та дотримання узгодженого графіка перетоків електроенергії з енергооб’єднанням країн СНД та Балтії.

ДП «НЕК «Укренерго» інформує, що дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії утворився внаслідок аварійних ремонтів 27 потужних енергогенеруючих одиниць на електростанціях генеруючих компаній, які не входять до складу  НЕК «Укренерго», низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, а також через недостатність гідроресурсів на ГЕС.

ukrenergo.energy.gov.ua




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер