<

Українські волонтери отримали право купувати летальну зброю за кордоном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:37 | 23.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
173
/ Коментарі відсутні

Український благодійний фонд отримав офіційне право купувати з-за кордону засоби «активного ураження» й передавати їх у ЗСУ.

Про це стало відомо 22-го червня, інформує ТСН.

«Повернись живим» став першим благодійним фондом в Україні, який отримав офіційне право купувати з-за кордону товари військового призначення. Тобто волонтери фонду можуть передавати ЗСУ засоби «активного ураження», які є на озброєнні в армії США та країн ЄС.

«Тепер ми можемо передавати не тільки певний вид оптики, зв’язку тощо, а й засоби “активного ураження”, які є на озброєнні у армії США та інших передових європейських країн», – розповіла волонтерка-юристка фонду Руслана Величко.

Такий статус дає право купувати у виробників відповідні товари напряму – без посередників. Це не тільки знижує ціну, а й убезпечує від неякісного товару та недобросовісних продавців.

«Звісно, основну увагу ми будемо концентрувати саме на летальному озброєнні, яке посилить наші Збройні Сили. Ми готові і спроможні купувати та передавати на баланс у військові частини ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси та багато чого іншого, що пришвидшить нашу перемогу», – наголосили у «Повернись живим».

Там закликали всіх небайдужих – зокрема, великий та середній бізнес, ІТ-кластер і діаспору по всьому світу – долучитись та допомогти реалізувати найамбітніші проєкти, а також закрити критичні запити військових.

У фонді також повідомили, що вже реалізують угоди на загальну суму близько 20 млн дол. і пообіцяли незабаром потішити першими досягненнями. Частина з цих грошей була витрачена на один із найпотужніших виробів у своєму класі. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер