<

Українські військові звільнили ще два населені пункти на Харківщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:04 | 27.09.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
259
/ Коментарі відсутні

Збройні сили України взяли під контроль село Піски-Радьківські та селище Куп’янськ-Вузловий у Харківській області, нині там тривають зачистки й розмінування.

Про це повідомила у телеграмі Борівська селищна рада.

«Звільнення населених пунктів Борівщини на лівому березі Оскола почалося з півдня. Зокрема, село Піски-Радьківські (другий за розміром  населений пункт громади, де до війни мешкало біля 2 тис. людей), вже перебуває під контролем ЗСУ. Але українські  військові наразі ще виявляють там групи російських військових, проводять зачистки, розмінування.

Місцеві жителі радо зустрічають наших воїнів, намагаються допомогти у побутових питаннях, готують для захисників їжу, зі сльозами радості на очах дякують за визволення», – йдеться у дописі.

Борівський селищний голова Олександр Тертишний, заступник голови Ізюмської районної ради Сергій Шутько і волонтери побували у звільненому селі й доставили близько двох тонн гуманітарної допомоги для місцевих жителів. 

Вони на власні очі побачили руйнування, яких зазнало село. На його території наразі багато залишків знищеної і пошкодженої російської військової техніки.

Масштаби збитків ще повністю не оцінили, але вже очевидно, що зруйновано багато житлових будинків, господарчих будівель, повністю знищений дитячий садок, дуже пошкоджена школа: повилітали шибки, у стінах діри від снарядів, зруйновано дах. 

«В нас ще 6% нашої області залишаються тимчасово окупованими. Ну, наразі після такого повідомлення (про звільнення Куп’янськ-Вузлового, – ред.) трохи менше», – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Тривають бої на лівому березі річки Оскіл, росіяни втрачають логістичні шляхи для постачання своїх окупаційних угруповань в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок