<

Українські військові звільнили низку населених пунктів, – Генштаб ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:14 | 2.04.2022 / Новини / /
Перегляди
245
/ Коментарі відсутні

Російські окупаційні сили перегруповуються і, ймовірно, мають намір зосередитися на наступальній операції у Східній операційній зоні, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Наразі відбувається часткове відведення підрозділів російських окупаційних військ з Полісся та Сіверського напрямків, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Одночасно ворог готується пересунути додаткові підрозділи (запасів) Східного військового округу для ведення бойових дій на території України.

На волинському напрямку підрозділи ЗСУ Республіки Білорусь посилюють захист білорусько-українського кордону.

Основні зусилля окупантів спрямовані на оборону раніше окупованих кордонів, перегрупування та відведення військ на територію Республіки Білорусь для відновлення бойової спроможності. Щоб забезпечити відведення своїх підрозділів, ворог мінує місцевості та інфраструктуру, використовує артилерію.

Підрозділи Збройних сил України відновили контроль над населеними пунктами Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакун, Суколучча, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна.

На північному напрямку російський ворог продовжує блокаду Чернігова. Одночасно відбувається пересування військ Центрального військового округу до областей, розташованих на невеликій відстані від державного кордону України.

Після відходу ворога ЗСУ взяли під контроль населені пункти Рудня, Шевченкове, Бобрик, Старий Басан, Новий Басан, Макіївка, Погреби, Бажанівка, Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків та здійснювати артилерійський обстріл міста. Зафіксовано додаткову поставку боєприпасів для артилерійських установок. Росіяни продовжують контролювати Ізюм та утримувати понтонні переходи через Сіверський Донець з метою забезпечення наступальних дій.

Вірогідно, що російський ворог посилює угруповання окупаційних військ на Ізюмському напрямку за рахунок відокремлених підрозділів 1-ї танкової та 20-ї Всеармії.

На Донецькому напрямку тривають вогнево-штурмові дії в окремих районах. ворог завдає авіаударів по населених пунктах.

Основні зусилля спрямовано на взяття під контроль Попасної та Рубіжного, а також встановлення повного контролю над Маріуполем.

У районі Південного Бугу підрозділи окупаційних військ продовжують вести обстріл артилерією позицій українських військ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер