<

Українська плавчиня виграла перше «золото» на Паралімпіаді в Токіо: в нашому заліку ще 5 срібних та дві бронзових нагороди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 25.08.2021 / Новини / /
Перегляди
67
/ Коментарі відсутні

За перший день змагань на Паралімпіаді у Токіо українські спортсмени вибороли 1 золоту, 5 срібних та 2 бронзові медалі.

Українська плавчиха Єлизавета Мерешко стала чемпіонкою Паралімпійських іграх-2020 у Токіо, – повідомляє ТСН.

Наша співвітчизниця перемогла з паралімпійським рекордом у фінальному запливі на дистанції 50 метрів вільним стилем. Це перше “золото” для країни на Іграх у столиці Японії.

Ще одна українка Ганна Гонтар у цій же дисципліні завоювала бронзову нагороду, а Вікторія Савцова стала п’ятою.

Першу срібну медаль на Паралімпіаді-2020 для України здобув плавець Антон Коль.

31-річний український плавець Антон Коль вдруге змагався на Паралімпійських Іграх. У 2016-му він здобув дві бронзові нагороди на Іграх у Ріо-де-Жанейро – на дистанціях 50 метрів та 100 метрів на спині.

Також Паралімпійська збірна України здобула другу нагороду у фехтуванні на візках – 22-річний Артем Манько виграв “срібло”.

Ще три срібні медалі принесли Україні плавець з порушенням зору Олексій Вірченко, 100 м батерфляєм, плавець на дистанції 50 м вільним стилем – Максим Кріпак та шаблістка Олена Федота завоювала срібло в фехтуванні на інвалідних візках (клас В).

Дебютну нагороду для української команди здобула 38-річна фехтувальниця Євгенія Бреус. Це друга “бронза” шаблістки на Паралімпіадах.

Суперницею українки була Єва Андреа Гаймасі з Угорщини – фехтувальниця, що вигравала медалі Паралімпіади у рапірі, але в Токіо-2020 виступає одразу в двох класах. Бреус змогла повести в рахунку від початку матчу і зрештою перемогла 15:10 – це “бронза”.

Нагадаємо, 24-го серпня у Токіо відбулося відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа