<

Українцям змінять правила виходу на пенсію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:16 | 19.12.2021 / Новини / /
Перегляди
139115
/ коментарів 17

Стало відомо, що незабаром почнуть діяти нові правила виходу на пенсію. Вони стосуються всіх верств суспільства (пенсіонерів за віком), без винятків.

Вже з січня 2022-го року, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно мати за спиною трудовий стаж 29 років. До вказаної дати – 28 років, пишуть у Першому діловому.

Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» для права на пенсійні виплати у повному розмірі зобов’язує відпрацювати стаж, якого бракує.

Тобто при необхідності доведеться продовжити здійснювати офіційну трудову діяльність аж до 65 років, доки не набереться стаж у 29 років.

Однак є й інший вихід – купити рік, що бракує. Для цього українцям, які не бажають працювати після 60 років, пропонується викупити один рік стажу, який коштуватиме йому 44% від мінімальної заробітної плати щомісяця, що відповідає періоду виходу на пенсію.

Слід зазначити, що вже у 2023 році для виходу на пенсію необхідно мати 30 років стажу, а згодом ця норма зросте до 35 років.

До речі, раніше ми писали про те, що українські профспілки пропонують, щоб у накопичувальній системі брали участь виключно люди віком до 35 років.

Також ми повідомляли, які пенсії зараз у середньому одержують пенсіонери. Цифри озвучили у Міністерстві соціальної політики.




коментарів: 17
  1. Все кондоми зводять до того щоб скоро було взагалі нІкому виходити на пенсію

    • Я в 1993-1995году предприятия не закрывала, людей на улицу не выгоняла!а ребенка растить и одевать-обувать -кормить надо было! Был один выход—любая работа!чаще неофициальная! И куда денутся те налоги,что я платила ,работая официально?! Если у меня меньше 30лет стажа(25 например), то пенсия мне не “светит”?! А где мои налоги за эти 25лет?! Сплошные уроды в таком правительстве! Это —геноцид нации,не менее! Ведь таких,как я —миллионы!

  2. Если б Порошенко остался то вообще б фашисты всех бы вырезали,не то что пенсия

  3. Дуже добре сказано, Олено Анатоліївно. Якщо люди мають менше років стажу, чому купляти. Як ми працювали, середньомісячна зарплата не була високою.А ми повинні доплачувати по теперішніх мірках. Це не правильно.
    .

  4. Ахахах, для чого взагалі та пенсія (копійки) за яку нічого не купиш, і тим паче що для вікового стандарту і стажу потрібно зробити статистику, і тоді ви дауни зрозумієте що люди не доживають до пенсії а якщо і доживають то це не життя за такі ,,ВЕЛИКІ Ґроші”, добре що вам є куди пхати підари ненаситні.

  5. Пенсионная реформа началась при Тигипко,и ни кем не оспаривалась…Молчим как бараны,а теперь Зеленский виноват?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця