<

Церква Московського патріархату каже, щодо її виселення з Лаври «провокує росіян»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:20 | 20.03.2023 / Новини / /
Перегляди
712
/ коментарі 4

Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви Московського патріархату оприлюднив коментар у зв’язку зі зверненням предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія до монахів Києво-Печерської лаври.

Заяву оприлюднено на сайті УПЦ (МП), пише Еспресо.

“Фактично, на плечах монахів монастиря Української православної церкви очільник ПЦУ хоче зайти в Лавру і скористатися багаторічними їхніми трудами, присвоївши їх своїй структурі”, – вважають у церкві Московського патріархату.

При цьому переходити до помісної Православної церкви України автори звернення відмовляються.

Окрім того, у коментарі УПЦ (МП) погоджується зі словами речника Кремля Дмитра Пєскова щодо виселення ченців цієї релігійної конфесії з приміщень Києво-Печерської лаври.

“Виселення монахів з Лаври провокує росіян й далі “захищати православних”, даючи їм все нові і нові аргументи задля виправдання своєї агресії проти України, як про це недавно заявив прессекретар російського президента Д. Пєсков, давши зрозуміти, що “виселення монахів з Лаври виправдовує цілі спецоперації”.

Тому коли Епіфаній заявляє, що “цю історичну подію ворог використовує, щоб розколоти українську єдність та посіяти непорозуміння між нами”, то виникає питання хто насправді такими рішеннями і діями дає ворогу приводи для цього?”, – зазначає відділ зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви Московського патріархату.




коментарів: 4
  1. Сатаністи кацапскої секти викручуються як вужі аби залишитись в Україні і пропагувати руский мир ,невже нас ще не мало навчило ця їхня брехня і ми будемо купуватись на їх побрехеньки.

  2. Рашистська ФСБ в розпачі ,втратити таких агентів в Україні -це катастрофа для цих фашистів .

  3. Якшо “провокує росіян” – це прямий доказ шо правильною справою займаємось!
    Он навіть продажний перевертень мотлох шось нацарапав зверху. Значить зацепило і ту гниду, а значить ше один доказ шо ми на правильному шляху по відношенню до того гадюшника болотного

  4. Сектанти!
    З намірами ворога ви дуже добре обізнані бо завжди їх підтримували і не розсусолюйте зараз про це, а краще як омога швидше забирайте свої промосковські харі з території нашої святині і нашої незалежної держави.
    Що нам робити, як нам діяти, як нам єднатися і взагалі як нам жити ми прекрасно розберемося без вас .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця