<

Українці зберегли 8,5 млрд гривень завдяки нульовому розмитненню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 19.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
160
/ 1 коментар

Завдяки лібералізації податків при ввезенні авто українським сім’ям вдалось зекономити 8,5 млрд гривень.

З початку дії пільгових умов на ввезення імпортних автомобілів (з 9-го квітня) станом на 15-те травня в Україну завезено 76,5 тисяч автомобілів, повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк у себе в телеграм-каналі, опублікувавши дані Держприкордонслужби України.

Водночас загальна сума пільг за митні платежі склала 8,5 мільярда гривень. Саме стільки коштів зекономили українці завдяки новому порядку розмитнення.

В середньому на оформлення одного імпортного автомобіля на кордоні витрачається 45 хвилин. Саме через цей фактор виникають черги на кордонах. Найпродуктивнішим днем імпорту автомобілів було 10-те травня: тоді на територію України завезли 4817 авто.

Нагадаємо, що закон про пільгове розмитнення імпортних автомобілів підписав президент України Володимир Зеленський. На час воєнного стану ПДВ та ввізне мито на автомобілі та інший імпорт скасовуються для фізичних осіб та платників єдиного податку 1, 2 та 3 груп. Крім того, фізичні особи під час ввезення транспорту не платять акциз.

Таке рішення було прийнято через величезну кількість автомобілів знищених у результаті бойових дій, аби українці могли відновити свій автопарк.




один коментар
  1. Це хто зберіг ,може ті що захищають країну ,чи бариги ,які ці автомобілі будуть втридоорога продавати на Українському ронку .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок