<

Українці з 14 років можуть вперше оформити ID-картку в Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:57 | 9.02.2023 / Новини / /
Перегляди
57
/ Коментарі відсутні

Для українців, які перебувають у Польщі, стала доступною послуга оформлення першого паспорта у вигляді ID-картки з 14 років.

Про це повідомила Державна міграційна служба України, передає Укрінформ.

“У відокремлених підрозділах ДП «Документ» у Польщі доступна послуга оформлення першого паспорта громадянина у формі ID-картки по досягненню 14-річного віку”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оформити цю ID-картку можна в підрозділах ДП “Документ” у Варшаві, Кракові, Ґданську чи Вроцлаві.

Для оформлення паспорта треба мати належні документи:

  • свідоцтво про народження;
  • паспорт громадянина України одного або двох з батьків;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності);
  • РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).

Для зручності громадян прийом заяв на оформлення паспортних документів можливий як за попереднім записом, так і у порядку «живої черги».

“Оплата (сервісні послуги підприємства) здійснюється безпосередньо на місці – за допомогою сервісу онлайн-оплати послуг. Для цього при собі необхідно мати смартфон та банківську картку або її реквізити (оплата готівкою наразі недоступна)”, – зауважили в установі.

У ДМСУ також звернули увагу на те, що ID-картка вперше з 14 років виготовляється впродовж 20 робочих діб. Під час отримання готової ID-картки проводиться процедура верифікації, тому присутність особи, на ім’я якої оформлено документ — обов’язкова.

“У разі неотримання громадянином паспорта протягом трьох місяців з дня його надходження до центру «Паспортний сервіс», готовий документ повертається територіальному підрозділу ДМС для подальшого зберігання”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер