<

Українці почнуть отримувати повістки до суду у месенджері «Viber»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:22 | 28.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
364
/ Коментарі відсутні

В Україні незабаром розпочнуть надсилати судові повістки за допомогою популярного месенджера «Viber».

Про це у фейсбуці розповів заступник голови Державної судової адміністрації Сергій Чернуцький, пише Конкурент.

Згідно з порядком, повістки першочергово надсилатимуться на месенджер. У випадку, коли мобільний телефон абонента не “прив’язаний” до месенджера, повістки, як і раніше, надходитимуть у формі SMS-повідомлень.

Наразі ДП “Інформаційні судові системи” завершує розробку сервісу щодо автоматичного надсилання судами повісток поки що на один із месенджерів – “Viber”. Впровадити сервіс заплановано не пізніше 10 лютого 2023 року.

Зазначається, що сервіс забезпечуватиме економію коштів судів в сумі понад 6 млн грн на рік, оскільки вартість однієї надісланої судової повістки за допомогою Viber втричі дешевша за вартість однієї надісланої судової повістки у вигляді SMS-повідомлення.

“Месенджер, аналогічно SMS-повідомленням, забезпечуватиме доставку текстових повідомлень на номери мобільних телефонів учасників справи, що цілком відповідає нормам процесуального законодавства в частині можливості повідомлення учасників судового процесу через інші засоби зв’язку (зокрема мобільного), які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику”, – йдеться в повідомленні.

Дані, які підтверджуватимуть надсилання та доставку таких повідомлень, будуть надходити та зберігатися в автоматизованій системі документообігу суду (із запобіганням їх видалення чи коригування).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок