<

Українці можуть отримувати пенсію у сім тисяч гривень, але є умови

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:34 | 22.08.2021 / Новини / /
Перегляди
1846
/ 1 коментар

Пенсію приблизно у 7 тисяч гривень можуть отримувати українці, але не усі. Мовиться про людей з повним страховим стажем із солідарної та накопичувальної систем.

У Міністерстві соціальної політики підрахували, що українці можуть накопичити на досить високу пенсію, повідомили у Міністерстві.

Це станеться, якщо внески будуть 4% від заробітної плати й прибутковості, а також 0,25% на місяць вище рівня інфляції.

Умови, які для цього потрібні

  • Зарплата – приблизно 15 тисяч гривень на місяць.
  • Загальний стаж – від 35 років.
  • Необхідно щомісяця відкладати 2% від зарплати. Це буде пенсійний накопичувальний рахунок зі сплаченого ПДФО. Також мають бути додаткові 2% від зарплати із сум ЄСВ – їх сплачує роботодавець.
  • Виплати за накопичувальною системою 15 років.
  • Весь час накопичені гроші працюють з прибутковістю + 0,25% вище рівня інфляції.

Лише при дотриманні усіх умов середня пенсія за накопичувальною системою за 15 років складе 3,1 тисячі гривень. У такий спосіб загальна сума пенсії за солідарною та накопичувальною системами становитиме понад 6,7 тисячі гривень. Варто зауважити, що це 45% від розрахункової зарплати.

Нагадаємо, Верховна Рада вже цього року може ухвалити закони, які дозволять запустити в Україні процес створення накопичувальної пенсійної системи. На це дуже сподівається Кабінет міністрів. За словами Шмигаля, запуск накопичувальної системи є єдиним шляхом для істотного зростання пенсійних виплат.

Як повідомлялося, неофіційно працевлаштовані українці після досягнення пенсійного віку не зможуть претендувати на пенсію. Така ситуація буде можлива, якщо в терміновому порядку не змінити деякі законодавчі норми.




один коментар
  1. Доживеш до ста будеш мати 7тис. (Якщо до того часу працюватимеш та відкладуватимеш)
    ©лаваукраіні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа