<

Українці можуть отримати 7000 грн доплати до пенсії: що для цього потрібно

03:51 | 21.05.2023 / Новини / /
Перегляди
2462
/ 1 коментар

Пенсіонери в Україні можуть одержати додаткові виплати у вигляді меценатської пенсії. Таку доплату надають тим, кому вирішить допомогти благодійник, родич чи знайомий. Доплата у 7 тис. грн здійснюється, якщо меценат відправив 10 тис. грн.

У такому разі 3 тис. грн, що залишилися від суми пожертвування, будуть направлені на пенсії іншим українцям, пише Обозреватель.

«Після надходження коштів на окремий рахунок Пенсійного фонду України 70% благодійного персоналізованого внеску (у наведеному прикладі це 7 тис. грн) буде включено до виплатних документів для обраного пенсіонера. Решту 30% буде направлено на фінансування пенсій інших пенсіонерів», – йдеться у повідомленні.

Пожертву зможе зробити будь-який громадянин України. Не має значення, де саме він мешкає – в Україні чи за кордоном.

Такі правила передбачені законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні», який президент Володимир Зеленський підписав ще 2022 року. А 15 лютого 2023-го Пенсійний фонд ухвалив постанову № 8-1, якою затвердив порядок внесення благодійних пожертв та їх виплати пенсіонерам.

Згідно з документом, юридичні та фізичні особи перераховують пожертвування на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в Ощадбанку. Внески можуть бути знеособленими чи персоналізованими. Внести пожертву можна онлайн – через портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Як зробити пожертву на пенсію

Якщо благодійна пожертва проводиться персоналізовано, то в платіжній інструкції вказується інформація про конкретного пенсіонера, якому підуть гроші (ПІБ, дата народження, ідентифікаційний код).




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа