<

Україна здобула перше «золото» на Олімпійських іграх: також арсенал нашої збірної поповнився ще «сріблом» і двома «бронзами»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:59 | 4.08.2021 / Новини / /
Перегляди
967
/ Коментарі відсутні

4-го серпня український спортсмен, чинний нардеп від партії «Слуга народу» Жан Беленюк здобув першу золоту медаль для України на Олімпійських Іграх у Токіо. Також цього дня українські спортсмени здобули ще срібну та дві золоті медалі у греко-римській боротьбі та синхронному плаванні.

По це стало відомо із трансляції поєдинку, – передає Українська правда.

У фіналі з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кілограмів Беленюк здолав угорця Віктора Лерінца з рахунком 5:1 і став олімпійським чемпіоном.

За вихід у фінал Беленюк боровся із хорватом Іваном Гуклеком та переміг.

Також 22-річний український спортсмен Парвіз Паша-огли Насібов із Запоріжжя завоював срібну медаль у фіналі з греко-римської боротьби у вазі до 67 кг на Олімпіаді в Токіо. Він претендував на золото, але поступився іранцю Мохаммеду Резу Гераї з рахунком 9:1.

Своїм виступом Парвіз Насібов незадоволений, бо мріяв про “золото”, повідомляє Національний олімпійський комітет.

Ще одну медаль для України виборола борчиня Ірина Коляденко. 22-річна Ірина Коляденко здобуває бронзову медаль у вільній боротьбі на Олімпійських іграх-2020 в Токіо.

Про це, посилаючись на трансляцію Олімпіади на сайті “Суспільного”, – пише УП.

З рахунком 3:1 вона перемогла латвійку Анастасію Григор’єву.

Крім того, українські синхроністки Марта Федіна та Анастасія Савчук за підсумками двох програм – технічної та довільної набрали 189,4620 бали і стали бронзовими призерками Олімпійських ігор.

До слова, це перша українська нагорода за всю історію в цьому виді спорту.

Японки посіли 4 місце, а перші два – Росія та Китай.

Для 19-річної Марти Фєдіної це перші Олімпійські ігри в кар’єрі. Тим часом 25-річна Анастасія Савчук виступала на Олімпіаді в Ріо, де в складі команди зупинилася за крок до медалей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа