<

Україна здійснила космічну розвідку об’єктів ворога

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:18 | 27.11.2022 / Новини / , , /
Перегляди
320
/ 1 коментар

Головне управління розвідки Міністерства оборони України здійснило космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування ворога як на тимчасово окупованих територіях України, так і на території окупанта та його союзників.

Про це повідомляє ГУР.

Це стало можливим завдяки співпраці з «Благодійним фондом Сергія Притули», який передав у розпорядження українських розвідників супутник ICEYE, а також контрактний доступ до бази даних сузір’я SAR-супутників.

Загалом, завдяки проєкту, в якому взяла участь велика кількість патріотів України, виявлено та підтверджено близько 2600 одиниць військової техніки. Зокрема: танки, САУ, ББМ, вертольоти, ОТРК «Іскандер», ЗРК «С-300», ЗРГК «Панцир-С1», ворожі РЛС, понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога.

Отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення ворога у лісових насадженнях за будь-якої погоди та вночі. Окрім цього, проводити виявлення антенних систем та позицій засобів ППО для подальшого нанесення вогневого ураження.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер