<

Україна запропонувала прийняти частину біженців з Афганістану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:35 | 22.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
444
/ коментарі 4

Вашингтон подякував іноземним урядам, які погодились прийняти громадян, евакуйованих з Афганістану, зокрема й Україні.

Разом з Україною невдовзі транзитною зоною для біженців стануть Данія, Німеччина, Італія, Казахстан, Кувейт, Катар, Таджикистан, Туреччина, ОАЕ, Велика Британія, Узбекистан, Албанія, Канада, Колумбія, Коста-Ріка, Чилі, Косово, Північна Македонія, Мексика, Польща, Руанда тощо. Про це на брифінгу повідомив речник Держдепу США Нед Прайс, передає УНІАН.

Йдеться про переселення громадян з «груп ризику» – афганців, які підтримують США.

«Ми глибоко вдячні за надану ними підтримку і пишаємося, що співпрацюємо з ними у рамках нашої спільної підтримки афганського народу. Ми дуже раді, що інші країни також розглядають можливість надання додаткової підтримки. І це те, на що ми й надалі будемо орієнтовані», – підкреслив Прайс.

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану, в тому числі і столиці – Кабула.

Міністр внутрішніх справ Афганістану Абдул Сатар Мірзаквал у відеозверненні заявив, що столицю передадуть талібам мирно.

Угруповання Талібан 19 серпня проголосило нову державу на підконтрольній їй території – Ісламський Емірат Афганістан.

Представники Талібану оголосили в країні загальну амністію і заявили, що мають намір підтримувати мирні відносини з усіма країнами. Вони також пообіцяли, що жінкам будуть надані права, але «в рамках ісламу».

Проте прихід талібів до влади спровокував паніку і втечу людей з країни. Багато хто пам’ятає жорстоке правління Талібану в дев’яностих, коли в суспільстві діяв вкрай жорсткий режим шаріату.

Україна евакуювала з Афганістану 79 громадян з шести країн – України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії та Таджикистану.

Як повідомляли, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг ініціює розслідування для того, щоб з’ясувати, які дії Альянсу в Афганістані виявилися помилковими і чи могли вони зіграти якусь роль в поверненні до влади «Талібану».




коментарів: 4
  1. Давайте їх у Новік. Не пройде і трьох місяців як будуть благати, шоб завезли назад до дикого талібану, бо там вижити легше.

  2. Невже не зрозуміло, що під видом політичних біженців рванув на Захід весь зброд, який тільки мріяв жити в Європі чи Америці пріпєваючи. От їх всіх би на поля чи плантації, хай би заробляли собі на прожиття. Чи вони здатні ще щось робити?

  3. мдя, таки я накаркав… ну от, тепер ви зрозуміете, шо таке окупація…сподіваюсь, народ в единому пориві, незважаючи на политичні погляди, скаже політичним біженцям – “пішли ви в… піндосію !”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа