<

Україна заарештувала півсотні цистерн із паливом з білорусі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:22 | 1.05.2022 / Новини / , , /
Перегляди
586
/ коментарів 6

Печерський райсуд Києва заарештував 51 білоруський вагон-цистерну, які перетнули кордон на Чернігівщині напередодні вторгнення рф.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що після вторгнення росіян вагони-цистерни фактично забезпечували логістику військ, що наступали у напрямку Чернігів-Суми. Цистерни були заповнені 3 тис. тонн білоруського та російського дизельного палива. Продукція нібито призначалася нафтокомпаніям, що входять до сфери впливу Медведчука.

Після звільнення Чернігівщини від російських загарбників слідчі ДБР ініціювали клопотання до Печерського райсуду про арешт виявленого майна. Наразі ДБР вживають заходів щодо передачі вилученого Агентству з розшуку та менеджменту активів, а надалі Збройним силам України.

Деякі з цистерн після вдалих бойових дій ЗСУ дещо “ушкоджені”, але після висновків експертизи та ремонту теж підуть на потреби держави.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею про планування, підготовку або розв’язання агресивної війни або військового конфлікту, а також участь у змові, спрямованій на вчинення таких дій (ч.1 ст.437 КК України).




коментарів: 6
    • Крадуть окупанти в нас все що можуть(зерно, сг техніку, побутові прилади, меблі, унітази і навіть собачі будки), а ми не вкрали, а здобули трофеї, і це велика різниця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер